Logo
U bent hier:   Home > PVC > Onderhoud & Milieu
 

Onderhoud & Milieu

Onderhoud & Milieu

De profielen

Voor het onderhoud en reiniging van PVC profielen voorzien van een renolit folie, voor gelijk welke kleur, en voorzien aan de buiten en of binnenzijde, dienen de volgende richtlijnen in acht genomen te worden :

  • Het behandelingsproduct van profine voor de witte en ivoorkleurige PVC delen is Köraclean Extra, voor de delen met gekleurde Renolit-folie is Köraclean Color. 

  • Het gewone normale onderhoud bestaat erin te raamprofielen te reinigen tesamen met het glas met klaar en zuiver water. Alleen fijne reinigings- en spoelmiddelen zoals, Dreft, Pril enz. (verdund met water), mogen gebruikt worden. Na het schoonmaken steeds met zuiver water afzemen. Erg vuile ramen dienen eerst afgespoeld te worden met zuiver water, nooit afvegen met een stofdoek en gebruik in geen geval schuurmiddelen ! Tevens mogen alle schoonmaak-, reinigings- en pollijstmiddelen met gechloreerde oplosmiddelen en oplosmiddelen zoals ammoniak, aceton, white-spirit, javel, ethers e.d. en nitroverdunningen of zogenaamde "plastiekreinigiers" niet gebruikt worden.

  • Erg vervuile ramen of deze met vlekken of deze die door de luchtvervuiling een hardnekkige vasthoudende laag bezitten dienen eerst gewoon schoon gemaakt te worden zoals hoger beschreven om daarna te reiningen en regelmatig te onderhouden met "Köraclean Extra" en of "Köraclean Color" (zie hoger). De gebruiksaanwijzing is op de verpakking vermeld en deze producten kan men bekomen bij uw erkend profine vakbedrijf. Let op, mijdt de producten aan aluminium onderdelen. Maak ze direkt schoon met zuiver water.

  • Bij andere hardnekkige vervuilingen, die niet weg te krijgen zijn, neemt u het best kontakt op met de profine verwerker die de ramen plaatste.

  • Wij raden u aan om minstens één keer per jaar uw ramen te behandelen met "Köraclean Extra" en of "Köraclean Color".

  • Onderhoud van het beslag en de sponning (profieloppervlakten bij geopend raam). Naast het onderhoud van de profielen en het glas, dient er minstens één keer per jaar de bewegende belagdelen geolied te worden. Sluitdelen en roltappen kan u invetten met vaseline. De sponning en de erin geplaatste beslagdelen, reinig je het best met een vochtige doek.

  • Onderhouds- en reinigingssets met inbegrip van de profine reinigings-producten alsook beslagoliën en vaseline, zijn verkrijgbaar bij het Erkende profine vakbedrijf.

Het sluitwerk

Een regelmatig onderhoud is van groot belang voor de goede werking van uw buitenschrijnwerk. Jaarlijks onderhoud van de bewegende delen van hang- en sluitwerk, of vaker afhankelijk van de omgeving en de gebruiksintensiteit. Jaarlijks onderhoud van de cilinders met siliconenspray of grafietpoeder.

Tips:

Het onderhoud van het schrijnwerk heeft volgende doelstellingen :

  • Het behoud van de duurzaamheid, wat de volgende aspecten omvat : - de functionaliteit (bewegende delen, lucht- en waterdichtheid, ...) - het voorkomen van vroegtijdige slijtage ( bv. hang- en sluitwerk).
  • Het behoud en de verfraaiing van het uitzicht (beglazing, kitvoegen, hang- en sluitwerk, afwerking,...).

Periodieke nazicht, de reiniging en eventuele vervanging ervan en in het aanbrengen van specifieke onderhoudsproducten (smeermiddelen, afwerkingsproducten).

Wat het onderhoud van het hang- en sluitwerk betreft, geeft onderstaande afbeelding bij wijze van voorbeeld een overzicht van de plaatsen in het schrijnwerk die bewegende delen bevatten.

A-Plus Ramen | Hasseltsesteenweg 153, 3720 KORTESSEM | Tel.: 011/74.42.24 | info@aplusramen.be | Privacyverklaring | Facebook

Om u de beste surfervaring te garanderen worden er op deze website cookies gebruikt. Door verder te surfen gaat u daarmee akkoord.

Cookies aanvaarden | Meer informatie